Bebek Bezi ve Boykot


Bebek deyince ile akla gelen şey elbette ki BEBEK BEZİdir! İdealist anne ayaklarında olan ben YIKANABİLİR bebek bezlerini çokça incelemiş, ciddi ciddi düşünmüş ama cesaret edememişimdir. Ben normal çamaşırlarımızı zor yıkayıp, kuruturken bir de bu bezlerle baş edemeyeceğimi düşündüm. Ama kendine güvenen annelere tavsiye ederim. Malum her bebek bezi doğada bilmem kaç yüzyılda yok oluyor..... Türkiye'de bu bezleri bir iki firma çıkarıyor, google amcaya bir danışın derim.

Bebeğime bez seçerken de BOYKOT ürünü olmamasını dikkate aldım. Şuan piyasada en iyi olduğu söylenen PRİMA boykot malları listesinde zaten, bunu herkes biliyor ama pek umursamıyor ne yazık ki...

Bu bez seçiminde beni esas şaşırtan ise şu oldu. Bebek bezi piyasasından haberim olmadığından CAN BEBEyi Türk malı zannediyordum. HACI ŞAKİR misali ismine aldandım yani. Ama bir baktım ki yüzde yüz yabancı firma!

Kullanabileceğim markalar belliydi MOLFİX, EVY BABY, BABY STAR. Hepsinin isimlerinin GAVURCA olması da ayrı biz yazı konusu...

Markette MOLFİX'in en küçük boyunu bulabildiğim için MOLFİX'e başladım ve memnun kaldığım için devam ettim.


ÜLKER grubuna ait olan BABY STAR'ı merak ettiğim için uzun aralıklarla iki paket kullandım. Molfix'in daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim. En önemlisi Baby Star'da esnek yan bantlar yok.

Şimdi gelelim tekrar PRİMA'nın en iyi bez olduğu muhabbetine... Ben de bir kaç kez arkadaşlardan almak suretiyle prima kullandım ( Yani oğlum kullandı :), sordum oğluma çok memnun kalmış :) ). Prima'nın daha kaliteli olduğu kesin. Ama daha az kalitelisi yani MOLFİX de benim işimi görüyor. Sürekli prima kullanan bir yakınım MOLFİX'e başladı bebeği pişik oldu. Ben de ona dedim ki " Benimki baştan beri MOLFİX kullanıyor, pişik falan da olmuyor, senin ki PRİMA'nın lüksüne alışmış :)."

Bir de ben biraz pimpirikliyimdir elin gavurunun yaptığı malın bebeğimin cildine ha bire temas etmesini, istemem!

Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı! :)

NOT: Ne zamandır elim varıp da yazamadığım bu yazıya vesile olan Bursalı anne adayına teşekkür ederim :) .

12 comments:

uğurböceği said...

sselam evet can bebe türkdü ama ontex aldı.bende uzun süre babystar kullandım ilk kızıma.şimdi can bebe daha kaliteli geliyor.evet yabancı ama şuan en hesaplısı o burda.yasak listesindemi bilmiyorum .diğer markaları beğenmedim.molfix bana plastik kokusu hissettiriyor.evy baby çekimi iyi değil.bu arada primada almıştım.istediğim markayı bulamayınca o da sızdırıyor.kaliteli filan değil.

zeymera said...

bir çok insan insan umursamıyor bu boykot işini, sırf bez sebebiyle yıllarca bir dünya para kazandıracaksın bu insanlara biraz daha dikkatli olmak lazım bence de. biz en azından elimizden geleni yapıp açılışı molfixle yapalım dedik. pişik vb sorun olmadığı müddetçe de değiştirmek istemiyoruz. Bundan sonrası kızımıza kaldı yani :)

Merve Safa Likoğlu said...

molfix'ten şaşmam. pişik yapıyor diyorlar. iki çocuğumda da görmedim öyle bir şey

canimçektipişirdim said...

internette bebek bezi arastırırken yazınıza rastladım çok sevindim:)bende türk malı olması sebebiyle molfix almayı düşünüyorum ama ablamda dahil nette nerdeyse herkes prima öneriyor yıllarca boykot ürünlerini kullanmayıp şimdi primayı denemek zorunda kalmak canımı sıkıyordu..özellikle ablamda hepsini denediği için beni primaya ikna etmeye calısıyordu..nasıl düşünürsek öyle olur,bütün önyargılarımdan sıyrılıp molfixin iyi olduğunu düşüneceğim sayenizde..tskler..

nnn said...

canimçektipişirdim fikir verebildiysem ne mutlu! benim oğlan 20 aylık oldu, molfix e devam! dediğim gibi pişik vb. sorun yaşamadık çok şükür. İnşallah siz de yaşamazsınız bebişinizle :)

Unknown said...

Arkadaslar molfix pisik falan yapmiyor sadece uzun sure bir bezi kullaan bebek baska marka bir beze gectignde pisik oluyor bu sadece molfikste olan bir sey degil eger kullanmaya devam ederseniz pisigin gectigini gorursunuz . En azindan boykot icin bunu denemeye deger elimizden geleni yapmak biz muslumanlarin yaradana bir borcu... Molfixi bende kullandim kizim pisik falan olmqdi simdi ikizlerim var onlarada molfix kullancam bu arada pisik olan bebeklere ilik su ile serbet yapip pisik bolgesine surup kurumasini bekleyin ilk gun bile pisige ne kadar iyi geldigini goreceksiniz ben kizima denedim gercekten cok etkli

Anonymous said...

Yazınızı nette arama yapınca buldum ve sizin gibi düşünüyorum, şimdi hamileyim, bebeğim için yerli malı bez kullanmak istiyorum, ben de Molfix tercih edeceğim inşaallah arkadaşım :)

Anonymous said...

yazınız aydınlatıcı cok teşekkürler. Göbek oyuntusuna kadar molfiksde hersey bnir Türkmalında daha ne isteriz ki bunlara ragmen gibipde kardeslerimizi canını alanların allarını kullanmaz ne kadar mantıklı, adaletli, tutarlı..

ENANNE said...

Artık MOLFİX de kaliteli denen bezler kadar iyi hatta çok daha iyi tüm bez markalarını yakın zaman da minişimde denemiş oldukça hassas bir anne olarak diyebilirim ki şu an en kaliteli bebek bezi MOLFİX. Her anlamda gönül rahatlığıyla kullanabilğim bir bez bulduğum için çok mutluyum.

Unknown said...

Merhaba,
Molfix in yerli olduğunu nerden buldunuz bilmiyorum. Sadece yakın bir zamana kadar Türkiye'de üretiliyordu. Bir akrabam orada çalışıyordu. kapanınca çıkarıldı. Şimdi yurtdışı üretimi devam ediyor, sadece Türkiye'de depoları var. Kalite konusunda iyi. Pişik sorunu diğerlerine göre daha iyi.

Saygılar...

Unknown said...

Merhaba,
Molfix in yerli olduğunu nerden buldunuz bilmiyorum. Sadece yakın bir zamana kadar Türkiye'de üretiliyordu. Bir akrabam orada çalışıyordu. kapanınca çıkarıldı. Şimdi yurtdışı üretimi devam ediyor, sadece Türkiye'de depoları var. Kalite konusunda iyi. Pişik sorunu diğerlerine göre daha iyi.

Saygılar...

Barış Antlaşması said...

Ultra prima yüzünden kızım genital bölgesini kaşımak zorunda kalıyordu. Komiliye geçtik bu sorun daha 2.gün ortadan kalktı. Ama komili ulkerinmis sanırım o da İsrail. ..bu arda Bingo kuaniyirduk vücudunu durmadan kasiyordu. Abc ye geçtik büsbütün da ortadan kalktı.