Anne Sütü Mucizesi


, k

Allah'ın en büyük mucizelerinden biridir ANNE SÜTÜ! Hem anneye kolaylık, hem bebeğe sağlıktır! Ağlayan bebek için susturucudur. Bu sayede gece gece mama hazırlama derdine düşmeden, yarı uyur yarı uyanık olarak sakinleştiriverirsiniz bebeğinizi.
Her daim hazırdır, ılıktır, anti baktiriyeldir, hijyeniktir, sağlıklıdır, bedavadır.... Bilinen şeyleri sıralamak istemiyorum uzun uzun...

Hele benim oğlum gibi asla yerinde duramayan, kucağınızda oturma alışkanlığı olmayan kıpır kıpır bir evlada sahipseniz ancak onu emzirirken kucağınıza alıabilirsiniz. Ancak bu sayece bebeğiniz ile yakın temasa geçer, onu sever, onunla konuşur, onun için seslice dua edebilirsiniz.

Kur'an'da yüce Rabbimiz iki yaşına kadar emzirmemizi tavsiye eder.

"- Anneler, çocuklarını, emzirmenin tamamlanmasını isteyenler için tam iki yıl emzirirler. Çocuk kendisine ait olan babaya da emzirenlerin yiyecekleri ve giyecekleri geleneklere uygun olarak bir borçtur. Bununla beraber herkes ancak gücüne göre mükellef olur. Çocuğu sebebiyle bir anne de, çocuğu sebebiyle bir baba da zarara sokulmasın. Varise düşen de yine aynı borçtur. Eğer ana ve baba birbirleriyle istişare edip, her ikisinin de rızasıyla çocuğu memeden ayırmak isterlerse kendilerine bir günah yoktur. Eğer çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz vereceğinizi güzel güzel verdikten sonra bunda da size bir günah yoktur. Bununla beraber Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah yaptıklarınızı görür. BAKARA SURESİ 233"

Emretmez, tavsiye eder. Ama Rabbin tavsiyesini ben emir telakki ederim ve inşallah iki yaşa tamamlamayı istiyorum.

Eğer ki Allah EMRETSEYDİ bizim için FARZ olurdu. Ve o zaman bebeğini çeşitli nedenlerden dolayı iki yaşına kadar emziremeyen anne günahkar olurdu. İşte Rabbimiz her şeyi bildiği için, olabilecekleri bildiği için emretmiyor, tavsiye ediyor...

Ayette bir diğer dikkat çekici nokta "emzirmenin sonlandırılmasına ANNE- BABANIN beraber karar vermesi". Demek ki ne kadar ÖNEMLİ bir unsur ki, ana baba ortak karar almalı!

İlk altı ay sadece anne sütü diyen ve uygulayanlardanım! Ve şuan 13 aylık olan oğluma HİÇ HAZIR MAMA YEDİRMEDİM diye gurur duyanlardanım. Aslında bu gurur duyulacak değil, OLMASI GEREKEN şey. Ama ne yazık ki marketlerde raflar dolusu, fabrikasyon mamalar boy göstermekte! Deemek ki tüketilmekte... Gerçekten çok üzücü....


Anne sütü bize Allah'ın REZZAK ismini ne güzel gösterir! Yani RIZIK VEREN! O minnacık masum bebeğin bünyesine uygun maması hazırdır doğardoğmaz!

Daha da muhteşemi bebeğin büyümesine göre sütün kimyasanın değişmesidir! Üç aylık bebeğin sütü ile 7 aylık bebeğin süt muhtevası farklıdır. Birini diğerine versen ya kabız olur ya ishal ya da gaz! Bunu öğrendiğimde Allah'ın yaratıcılığına olan hayranlığım kat kat arttı!

Anne olmak insana hiç yaşamadığı duyguları yaşatır, Rabbin azametine, kudretine, yaratıcılığına şahitlik dereceni arttırır. Tabi görmesini bilene!

Bebeğimin olması, Allah'ın varlığına dair gördüğüm en büyük delildir. Onu da burada anlatmıştım.

Evlatlarımız alim olsun, salih olsun, takva sahiplerine örnek olsun! AMİN!

No comments: