Bebek Bakımı ve Boykot


Doğum yaklaştıkça bebek için hazırlıklar da hızlanır... Bebeği için herşeyin en iyisini, en doğalını kullanmak ister tüm anneler. Bir de benim gibi Amerikan, İsrail vb. mallarını BOYKOT ediyorsanız işiniz hayli zordur! Özellikle kozmetik ve temizlik sektöründe gavurlar almış yürümüştür ne yazık ki...


İşte bu yüzden bebeğimi beklerken, markette görüdüğüm KOMİLİ BEBEK ürünlerine ganimet bulmuş gibi çoook sevinmiştim! Komili'nin ÜLKER bünyesinde olduğu malumunuz. hatta sabunun arkasında kocaman kızmızı ÜLKER logosu var. Sabunda biraz sırıtmış, insanın kutuyu açıp yiyesi geliyor bu yüzden :))

Velhasıl-ı kelam bizden bir marka olan KOMİLİ'nin BEBE ŞAMPUANını, BEBE SABUNUnu ve PİŞİK KREMİni kullanmaktayım ve tavsiye etmekteyim.

Bebe yağı ve losyonu kullanmıyorum. Zeytin yağı özlü losyon yerine halis muhlis zeytin yağının ta kendisini kullandım. Pişik kremi yerine de zaman zaman zeytin yağı kullanıyorum. Doğalı varken, kimyasallara hiç gerek yok!

NOT: Hazır yerli malını bulmuşken Komili'nin yetişkin şampuanını da kullanmaya başladık. Tek eksiğimiz DİŞ MACUNU!


( KOMİLİ'den reklam ücreti olarak bir set rica ediyorum :)) )

3 comments:

zeymera said...

bizde israil ürünlerini kullanmama konusunda mümkün olduğunca hassas olmaya çalışıyoruz. bebeğimizin ilk bezini aldık bile sabırsızlıktan, daha fazla dayanamadık:) etrafımdaki herkes prima demesine rağmen biz molfix aldık, inşallah pişik ya da bir sorun olmaz molfixle devam edebiliriz, primaya para kazandırmak istemiyorum. komilinin setini hiç görmemiştim, marketlerde bakıyim bundan sonra, eğer bulabilirsek tercih sebebimiz olur tabi ki. teşekkürler kuzen:)

nnn said...

ZEYMERA: bezle ilgili çoktandır aklımda olanları da yeni bir yazıda yazdım bu vesileyle... Komili'nin setini bulamasan bile ürünlerini tek tek bulabilirsin. Sizin hazırlıklar tamamlandı herhalde 8-10 koldan :)

zeymera said...

8-10 kol az kalır bizim durum için :) seferber olduk hakikaten. dün doğum iznime ayrıldım çok şükür, son hazırlıkları tamamlamayı düşünüyorum inşallah yavaş yavaş. Dualarınızdan eksik etmeyin, ev ahalisine selamlar