Hamburger Seviyor musunuz? Bir Daha Düşünün!


ABD’li bir beslenme uzmanı bir yıl boyunca mutfağında hamburger ve patates kızartmasından oluşan mönüyü bekletti. Sonuç: Mönü ilk günkü görünümünde. Uzmanlar şimdi ürünlerin içinde yer alan koruyucu maddeleri tartışmaya başladı.

ABD’li beslenme uzmanı Joann Bruso’nın bir yıl boyunca mutfağında beklettiği McDonald’s mönüsünün neredeyse hiç değişmemesi milyonlarca kişi tarafından yenilen yiyeceğin sağlıklı olup olmadığının sorgulanmasına yol açtı. İngiliz Daily Mail’in haberine göre Colorado’da yaşayan sekiz torun sahibi Bruso, McDonald’s’tan aldığı Happy Meal mönüsünü evine getirip fotoğrafını çektikten sonra bir yıl boyunca mutfağında bir rafta bekletti.

Hamburger ve patates kızartmasından oluşan menüyü üstünü kapamadan saklayan Bruso bir yıl sonra yiyeceklerin görüntüsünün değişmediğini gördü. Yiyeceklerin yapısı gereği bozulması gerektiğini söyleyen Bruno, "bu yemeğin bozulması, kokması ve çürümesi gerekirdi. Öyle olmaması bunun çocuklar için ne kadar sağlıksız olduğunu gösteriyor" dedi. 62 yaşındaki 8 torun sahibi Bruso, yıl boyunca sineklerin ve bözeklerin bile hamburger ve patates kızartmasına hiç ilgi göstermediğini belirtti.

( Geçen yıl ajanslara düşen bu haberi paylaşmak istedim.)

3 comments:

prenses annesi said...

kesinlikle bir daha yemem. böle bi post için sağol..

nnn said...

bu zararlı şeyleri herkesin tanıması ve uzak durması lazım!

Anonymous said...

allahııım :( dahada yemem bir ara ne dadanmıştım...insan birde bir kere yiyince canı tekrar istiyor...aylarca yemesem aramıyorum ama bir kere yiyim...2 gün içinde canım tekrar çekiyor...hele içine birşey koyuyorlarmış beyin onu güzel algılıyormuş...