Doğal Yaşama Doğru

Yüce Allah'ın yarattığı her şeyin bizim için en yararlı şekilde olduğuna gönülden inanıyorum. Yaratılmışlara insan müdahalesi ne kadar çok olursa bize zararının da o oranda arttığı kanaatindeyim. Somutlaştırırsak buğday "beyaz un" olana kadar o kadar çok işlemden geçiyor ki pek çok faydalı özelliğini de böylelikle kaybediyor. "Bir madde ne kadar işlem görürse" ve "kimyasal barındırırsa" o kadar zararlıdır gibi kendimce kabullerim mevcut.

Kendimce DOĞAL yaşamaya çalışıyorum. Ama plastikler, hormon ilaçları ve katkı maddeleri ile dolu şu dünyada bunu ne kadar başarabildiğim malumunuz...

Kendimce yaşamımda dikkat ettiklerim:





* UN: "Kepekli" ve "tam buğday unu" alıyorum. Bazen beyaz un ile karıştırıp bazen ise tek olarak kullanıyorum. Keklerde poğçalarda gayet başarılı sonuçlar alıyorsunuz.




* SABUN: Boyalı ve kokulu sabunlardan uzak duruyorum. "Ne kadar katkı o kadar zarar" düsturumla! Banyoda vücut için doğal YEŞİL sabunlardan kullanıyorum. Hatta işi bir adım daha ilerlettim el sabunu olarak da DOĞAL YEŞİL sabun kullanmaya başladım!
Bu yeşil sabunları marketten MEHMET AYDIN markası ile veya da şifalı bitki satan otçulardan alıyorum. Ne kadar "şekli şemali bozuksa o kadar doğaldır" heralde düşüncesiyle otçulardaki en tipi bozuk sabunları tercih ediyorum :)

* YUMUŞATICI: Çamaşır makinesinde sadece perde yıkarken yumuşatıcı kullanıyorum. Havlular da dahi yumuşatıcı kullanmıyorum! "Eskiden yumuşatıcı mı varmış?" :))

* PARLATICI: Bulaşık makinasında da asla parlatıcı kullanmıyorum. Hatta bana kalsa deterjan da kullanmayacağım ama...

2 comments:

nohut oda said...

yumusatıcı ıse yaramıyor gercekten de parlatıcısız bardaklar kotu olmaz mı acaba dıyecegım gercı su an butun bardaklarım berbat:)

nnn said...

Nohut oda: Bardaklarımda bir sorun yok. Gayet iyi durumdalar :). parlatıcı gerçekten parlatsa bile yine de kullanmam! Çünkü kimyasal bir madde ile parlatıyor sonuçta. Bir tabaka bırakıyor bardakların çevdesinde...