Şeker Düğmeler

Rengarenk, çeşit çeşit düğmeleri çok severim. Kıyafete ayrı bir hava katar bu düğmeler. Hele bebek kıyafetlerine... İnsanın yiyesi gelir o rengarenk cici düğmeleri. Düğme almak benim için bir hobi gibi, ama bazen de bunalırım düğme seçerken istediğim renk tonunu, tarzını tutturamam bir türlü.

Klasik düğmelerin yanında bir de araba şeklinde kalp şeklinde düğmeler var. Görünüşleri çok cici ama hiç kullanışlı değiller. Çocuklara zaten kıyafet giydirmek bir dert o esnada yuvarlak olmayan düğmeleri iliklemek çok zor oluyor. Onun için sadece görünüş değil işlevsellik de çok önemli. Hele hele de kıyafet değiştirmekten nefret eden bir evladınız varsa...

Düğme alırken yaşadığım bir anekdot: Bir türlü düğme seçemediğim bir gün satıcı adam " Abla zaten çocuk 2 ay giyecek bu yeleği." dedi. Satıcı haklı mı? Evet haklı sadece iki ay giyecek. Ama ben de haklıyım. El emeği ile örülmüş, emek verilmiş bir giysi var elimde. Uyumsuz bir düğmeyle hiç bir şeye benzemez. İnsan zevk duyarak kullanmalı elindeki ürünü, içine sinerek giymeli değil mi?

Kayınvalidemin ördüklerine tek tek, uzun uzun seçtiğim düğmeler huzurlarınızda:








No comments: